Pět cyklistů se zranilo, pro jednoho letěl vrtulník

Neděle, 24. 7. 2016, 7:23 - FRÝDECKO-MÍSTECKO - Příznivé letní počasí láká ke sportovním aktivitám a pohybu. Ruku v ruce se zvýšenou aktivitou narůstá také množství úrazů a nehod, k nimž jsou voláni záchranáři. V průběhu soboty 23. července zasahovaly posádky zdravotnické záchranné služby MS kraje hned u pěti nehod cyklistů, které se odehrály na Frýdecko-Místecku. 

Po půl desáté dopoledne přijali operátoři výzvu k pádu mladého cyklisty v Pstruží. Patnáctiletý chlapec si přivodil poranění horní končetiny a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl předán na úrazové ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku.     

O půl druhé hodiny později startovali letečtí záchranáři do Ostravice, kde došlo při jízdě z kopce k pádu padesátiletého muže. V době zásahu ZZS u něj přetrvávala porucha vědomí, měl poraněnu hlavu a lékař u něj vyslovil podezření na poranění mozku. Vrtulník postiženého následně přepravil do traumatologického centra FN Ostrava.

Před půl třetí zasahovali záchranáři u šestadvacetileté ženy, která na jízdním kole havarovala při sjezdu z Lysé hory. S poraněním hlavy, horní a obou dolních končetin jí byla poskytnuta potřebná pomoc posádkou ZZS, která ji dále transportovala do frýdecko-místecké nemocnice.

Po půl páté musela být posádkou záchranné služby ošetřena rovněž osmatřicetiletá žena ve Starém Městě poté, co si při pádu z kola přivodila poranění hlavy.

O necelé dvě hodiny později byli záchranáři volání opět, tentokrát do Dobratic. Cyklistka ve věku sedmačtyřiceti let utrpěla při pádu z kola poranění dolní končetiny. I jí poskytli záchranáři potřebnou péči. Stejně jako předchozí zraněná cyklistka byla následně přepravena do nemocnice ve Frýdku-Místku.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky