Ozdravné pobyty pro děti z ostravských MŠ jsou v plném proudu

ozdravné pobyty
ozdravné pobyty
Čtvrtek, 22. 3. 2018, 13:25 -

OSTRAVA - V sobotu 17. března začal první z ozdravných pobytů, které pro děti z mariánskohorských mateřských škol již několik let pořádá radnice Mariánských Hor a Hulvák. Děti se svými rodiči odjely do Beskyd, kde jsou ubytovány v Hotelu Bauer a v malebném prostředí obce Bílá si společně užijí krásných čtrnáct dnů.

„Na základě dotazů a podnětů od rodičů jsme v letošním roce ozdravné pobyty rozšířili na tři turnusy. A protože nám to umožňují podmínky dotace, nabídli jsme možnost účasti i dětem a rodičům z našich Jesliček. Jsme rádi, že jsme to mohli udělat, protože už malé děti si potřebují budovat dobrou imunitu a čerstvý horský vzduch jim jen prospěje,“ přibližuje starostka obvodu Liana Janáčková.

První turnus ozdravného pobytu končí 31. března a automaticky na něj navazují další – druhý turnus se uskuteční ve dnech 31. března až 14. dubna a třetí od 14. do 28. dubna. Dohromady se ozdravných pobytů v Beskydech zúčastní zhruba osmdesát dětí z Mariánských Hor a Hulvák. 

„Jako každý rok i letos pobyty organizujeme díky dotaci z Moravskoslezského kraje a zbývající náklady spolufinancujeme z prostředků našeho městského obvodu tak, aby spoluúčast pro rodiny s dětmi byla co nejnižší. Za dotovanou cenu tak na ozdravný pobyt jede vždy dítě a jeden z rodičů, samozřejmě se dospělí mohou i střídat. Výhodnou cenu za pobyt jsme ale v hotelu vyjednali i pro další členy rodiny. Na akci tak jezdí rodiče, sourozenci, ale třeba i prarodiče,“ říká Liana Janáčková.

V dopoledních hodinách zajišťují program pro děti učitelky z mateřských škol, odpoledne pak rodiče. Součástí pobytu jsou také služby lyžařského instruktora, který bude děti učit lyžovat. Účastníci mohou navštívit bazén, nebo saunový svět  přímo v areálu hotelu. „Věříme, že si děti ozdravný pobyt užijí. Sama se na ně pojedu podívat a už se moc těším na společné zážitky,“ uzavírá starostka.

Redakce Ostrava Online

Ozdravný pobyt
Ozdravný pobyt
Ozdravný pobyt
Ozdravný pobyt
Ozdravný pobyt
Ozdravný pobyt
 

« zpět do rubriky