Ostravu čeká největší dopravní komplikace. Uzávěra Nádražní

Sobota, 23. 7. 2016, 18:41 - OSTRAVA - V Ostravě začne od pondělní půlnoci největší prázdninová dopravní komplikace. Obnova Nádražní ulice na úseku mezi křížením s ulicemi Stodolní a 28. října vstupuje o půlnoci 25. července do fáze rekonstrukce tramvajové tratě. Ta zahrnuje výměnu tramvajového spodku a svršku a trolejového vedení. Rekonstrukce tramvajové tratě potrvá podle aktuálního harmonogramu do 27. srpna do půlnoci.

Tramvaje nahradí autobusová doprava

Po celou dobu této rekonstrukce budou tramvajové linky č. 1, 2, 8, 9, 11 a 18, které dosud projíždějí opravovaným úsekem Nádražní po jedné koleji, při jízdě ve směru do centra odkláněny ze zastávky Karolina na zastávku Výstaviště, kde se budou otáčet.

Na trase mezi zastávkami Karolina a Hlavní nádraží zastoupí tramvaje vozidla náhradní autobusové dopravy, která budou vyjíždět z nástupní zastávky před budovou ředitelství Dopravního podniku Ostrava.

Na Nádražní pojedou ulicemi Poděbradovou a 30. dubna, od zastávky Důl Jindřich budou na konečnou zastávku Hlavní nádraží pokračovat po trase tramvají. V opačném směru budou autobusy náhradní dopravy stejně jako vloni odbočovat z ulice Poděbradovy na ulici Švabinského a ulicí Porážkovou najíždět na ulici Těžařskou, kde bude umístěna výstupní zastávka.

V úseku zastávek Křižíkova – Hlučínská nahradí tramvajovou linku č. 11 souběžně jedoucí autobusové spoje.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky