Ostravští karatisté bojovali v Lodži

Jakub Ferad
Jakub Ferad
Čtvrtek, 29. 9. 2016, 19:07 - OSTRAVA - Dva zástupci ostravského karate startovali v sobotu 24. září na mezinárodním jubilejním 10. ročníku Grand Prix Poland v Lodži. Karatisté zažili těžký vstup do nové sezóny, avšak do Ostravy dovezli dvě cenné bronzové medaile. Turnaje, který pořadal klub Harasuto Lodž se účastnilo okolo 400 závodníků z 34 klubů Polska, Slovenska, Ukrajiny a České republiky.

Ostravský klub karate ATTFIS reprezentovali dva závodníci a to celkem ve 4 kategoriích. Vojtěch Válek bojoval, avšak v úvodním zápase kategorie chlapců kumite U14 +40kg prohrál 1:4, jeho soupeř následně vybojoval celkové prvenství v kategorii. V boji o postup do zápasu o bronz bohužel smolně podlehl 1:0. Společně pak oba reprezentanti vybojovali bronzové medaile v kategorii kumite tým chlapců U14 bez rozdílu hmotnosti.

“Vojta obsadil pěkné sedmé místo a za své výkony se určitě nemusí stydět, na tatami nechal kus sebe a to jako jeho trenér oceňuji nejvíce, pořád je však co zlepšovat.” okomentoval Jakub Škoda.

Podobný scénář měla bitva Jakuba Ferada v kata chlapců U14. Jakub prohrál úvodní zápas s celkovým vítězem kategorie z Ukrajiny. V boji o postup do zápasu o bronzovou medaili podlehl tím nejtěsnějším výsledkem a to 2:3, obsadil v celkovém pořadí také 7. místo. V kumite pak prohrál s reprezentantem Champion team Lodž 2:0.

“Byl to velice těžký zápas s kvalitním soupeřem z klubu se kterým máme spolupráci na výuce. Navíc ještě došlo ke sloučení kategorií -55 kg a +55 kg, takže konkurence byla veliká. Chtěl bych oběma reprezentantům poděkovat za reprezentaci jak klubu tak města, kraje a i České republiky.” dodal hlavní trenér klubu pan Miloš Škoda.

V klubu probíhá výcvik několika desítek nových karatistů, kteří jsou připravování podle mezinárodního trendu a ve spolupráci s uznávanými Polskými trenéry a reprezentanty a to se specializací jak na kata tak kumite. Do klubu se můžou zájemci hlásit, avšak některé skupiny jsou již obsazené. Více informací naleznete na webových stránkách www.KARATEnabor.cz.



Jakub Ferad a Vojtěch Válek

Vojtěch Válek  při kumite

předávání medailí

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky