Ostravský student vyhrál celostátní soutěž Stavby z vlnité lepenky

Pátek, 23. 6. 2017, 10:58 - OSTRAVA - Vítězem 11. ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky je Střední průmyslová škola stavební Ostrava. Nejlepší model z vlnité lepenky vytvořil student ostravské školy Jan Pytlík.

Druhé místo získala Střední průmyslová škola Zlín a třetí místo putuje do Střední průmyslové školy stavební Pardubice. Novou kategorii „Nejlepší obal z vlnité lepenky na soutěžní stavbu“ opanovala Průmyslová střední škola Letohrad. Pořadatelem soutěže je Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM.

Finálové kolo a slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo v brněnském Pavilonu Anthropos Moravského zemského muzea, které bylo letos partnerem soutěže. Vítězná škola získala ceny v hodnotě 20 tisíc orun. Školy umístěné na druhém a třetím místě si odnesly ceny v hodnotě 10 a 5 tisíc korun. Výherce nové kategorie „Nejlepší obal z vlnité lepenky na soutěžní stavbu“ obdržel ceny v hodnotě 5 tisíc korun.

V letošním 11. ročníku bylo přihlášeno rekordních 30 škol z celé České republiky a celkem 44 modelů. Letošním úkolem pro mladé stavaře a stavařky bylo navrhnout originální atrakci, která zviditelní Českou republiku v zahraničí. Studenti měli volnou ruku pro zpracování svého modelu, nesměli však zkopírovat již existující stavbu nebo turistickou atrakci. Hodnotila se originalita, neotřelá myšlenka a kreativita.

Cílem soutěže Stavby z vlnité lepenky je poukázat na ekologické klady vlnité lepenky používané k výrobě obalů. Vlnitá lepenka je ekologicky zcela nezávadná, nezatěžuje životní prostředí a 100 % recyklovatelná. 

redakce Ostrava Online



« zpět do rubriky