Ostravský magistrát vyhlásil další architektonickou soutěž

Středa, 14. 12. 2016, 16:52 - OSTRAVA - Město Ostrava vyhlásilo ve středu 14. prosince otevřenou anonymní architektonicko - urbanistickou soutěž na revitalizaci prostoru Umělecká ulice v Ostravě.

Předmětem soutěže je zpracování architektonicko-urbanistického řešení Umělecké ulice, která tvoří předprostor Domu umění, vytváří významný veřejný prostor a současně slouží jako nástupiště pro tramvajovou zastávku Elektra. Jedná se o ideovou soutěž, jejímž cílem je najít nejlepší využití a tvář tohoto místa.

Jak uvedla mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská má soutěž zároveň ověřit širší vazby v území, zejména řešení zásobovací a statické dopravy, a zohlednit přístavbu Domu umění Bílý stín a ukončenou rekonstrukci Nádražní ulice.

Zájemci o účast v soutěži naleznou soutěžní podmínky a podklady na internetových stránkách města Ostravy www.ostrava.cz v sekci Architektonické soutěže nebo na stránkách České komory architektů www.cka.cz. Datum odevzdání soutěžních návrhu je stanoveno na 15. února roku 2017 do 14hodin.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky