Ostravský Bizon 2x vyprošťoval vozidla

Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Neděle, 25. 2. 2018, 10:53 -

Dvakrát během soboty 24.2.2018 musel vyjet hasičský vyprošťovací speciál Bizon z Ostravy k nehodám, kde bylo potřeba vytáhnout osobní automobily z příkopů. Poprvé dopoledne do Třince na hranici s obcí Vendryně (okres Frýdek-Místek) vyprošťovat terénní Jeep na střeše v potoce, podruhé v podvečer nedaleko od domovské stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu na sjezd z Výškovice do Rudné ulice vyprošťovat z příkopu za svodidly Seat, který ležel také na střeše.

Dopolední nehoda s jeepem se obešla bez zranění řidiče, z ibizy vyprostili zraněnou ženu středního věku pozorní kolemjedoucí řidiči a žena brzy skončila v nemocnici. U obou nehod nebyl zaznamenán únik provozních kapalin.

Na okraj Třince vyjely v sobotu před půl jedenáctou dopolední dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Třinec a Ostrava-Zábřeh, odkud vyjel u nehod často využívaný vyprošťovací speciál MB Actros Bizon. Jeho silná hydraulická ruka vyprostila terénní vozidlo jeep bez větších potíží.

K ústí sjezdu z ostravské Výškovické do Rudné ulice vyjela jednotka HZS MSK ze stanice Ostrava-Zábřeh, opět i s Bizonem, krátce po páté hodině podvečerní. Osobní automobil Seat Ibiza ležel v příkopu za svodidly na střeše, řidička skončila v nemocnici. Hasiči počkali na zdokumentování místa nehody Policií ČR a pak sjezd z Výškovické ulice uzavřeli, aby mohli Bizona bezpečně ustavit.

Hasiči pomocí hydraulické ruky Bizona nejprve opatrně otočili ibizu na měkké půdě v příkopu, pokryté listím a sněhem, na kola, aby nezpůsobili žádnou následnou škodu na vozidle. Ve druhé fázi hydraulická ruka se závěsným křížem dopravila havarované vozidlo na odstavný pruh na okraji frekventované Rudné ulice. Na příjezd odtahové služby počkali po odjezdu hasičů policisté.

Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
Ostravský Bizon
 

« zpět do rubriky