Ostravské karate zažilo o víkendu medailové žně

Alex Kozubal, druhé místo v kata
Alex Kozubal, druhé místo v kata
Úterý, 31. 5. 2016, 8:14 - OSTRAVA - Poslední květnový víkend byl ve znamení obrovského úspěchu pro Ostravské karate a klub Attfis. Ze tří turnajů konaných ve dvou dnech klub přivezl celkem neuvěřitelných 40 medailí - 11x zlato, 15x stříbro a 14x bronz! V sobotu se klub účastnil mezinárodních závodů konaných v Polském Pleszewie a v neděli se účastnil Krajského přeboru Moravskoslezského svazu karate a 25. kola Středoevropského poháru nadějí v Havířově.

V sobotu 28. května se zástupci ostravského karate zúčastnili mezinárodního turnaje  Central Poland Open Grand Prix Wielkopolski WKF v polském městě Pleszew, kde kromě borců z Polska byli také závodníci z Ukrajiny. “Klub na tomto turnaji reprezentovalo 5 chlapců, kteří vybojovali celkem 12 medailí, z toho tři zlaté 3a devět stříbrných” uvedla trenérka reprezentace klubu Veronika Škodová.

“Chtěli bychom pogratulovat všem medailistům tak i těm, kteří medaili nevybojovali a sbírají tak zkušenosti do dalších závodů. Turnajů se účastnili také i naši nováčci, kteří netrénují déle než od září 2015. Tento medailový víkend a naše úspěchy v první polovině tohoto roku vejdou zcela jistě do dějin Moravskoslezského karate. Děkuji všem za reprezentaci klubu.” uvedl hlavní trenér klubu Miloš Škoda (2. dan)

Zlatý okamžik si v Polsku vychutnal Dominik Trubiánský v kategorii kata 8 až 9 let, Alex Kozubal v kategorii kata 10 až 11 let a Vojtěch Válek v kata týmu spolu s kolegy z Budokan Wroclaw. Nejlepším závodníkem klubu na turnaji se stal Alex Kozubal, který vybojoval celkem čtyři cenné kovy a to 1x zlato a 3x stříbro. Stříbro ve velmi obsazené kategorii kata, kde ve finále podlehl Oskarovi Szkolnickemu z polského Prudniku. Stříbro vybojovali také Marek Šedivý a David Šebek.

“Atmosféra na turnaji byla perfektní” sdělil jeden z medailistů Vojtěch Válek a Dominik Trubiánský dodává: “Předávání medailí jsem si opravdu užil, byla to show”.

Vojtěch Válek se probojoval až do finále, kde mu v cestě pro zlato stála Ukrajina. Vojtěch v prvním kole vyhrál přesvědčivě 4:0, ve druhém remíza 0:0, po rozhodnutí rozhodčími výhra 5:0 a postup do finále. Finále se závodníkem z ukrajin ského VAGR Charkov, kde je zrenérem trenér Rudik Sagrunov, prohrál  3:0 a skončil tak na nádherné stříbrné příčce.

V neděli 29. května pak klub startoval v Havířovské městské sportovní hale na Krajském přeboru Moravskoslezského svazu karate a 25. kole Středoevropského poháru nadějí v Havířově, kde jej zastupovalo 22 závodníků, kteří vybojovali 28 medailových pozic a to 8x zlato, 6x stříbro a 14x bronz, což jej činí jedním z nejúspěšnějších klubů na těchto dvou turnajích.

Turnaje se účastnil i čtyřletý Kryštof, který bojoval v kategorii kata 6 až 8 let. Postup na mistrovství České republiky, které se koná v prosinci v Praze si vybojovala trojice karatistů, a to Vojtěch Válek (kumite), Nikola Chybíková (kata i kumite), Amálie Ondroušková (kata).

Zlaté medaile: Válek (2x), Kozubal, Trubiánský (2x), Chybíková (3x), Ondroušková, Petrušková a Hájková

Stříbrné medaile: Šedivý (2x), Kozubal (3x), Šebek, Válek (2x), Trubiánský, Čubová (2x), Petrušková, Strnadová, Sobková a Vinklárková

Bronzové medaile: Válek (2x), Podhorová, Ondrušová, Ondroušková, Hájková, Chybíková, Brožová (2x), Kašparová (2x), Trubiánský, Šebek (2x)

Trenérský doprovod: Hlavní trenér klubu - Miloš Škoda, trenér reprezentace - Veronika Škodová a fotograf a manažer týmu - Jakub Škoda.



Alex Kozubal

redakce Ostrava Online

Dominik Trubiánský, zlatá medaile v kata
Dominik Trubiánský, zlatá medaile v kata
reprezantace klubu v Havířově
reprezantace klubu v Havířově
 

« zpět do rubriky