Oslava správně hořkého piva se blíží

Sobota, 26. 8. 2017, 8:38 - OSTRAVA - Radegast den, oslava správně hořkého piva Radegast, vypukne v sobotu 2. září v areálu pivovaru v Nošovicích. Pivo načepované do skla, znamenitá hudba, hořká zóna plná adrenalinu, mistrná škola čepování - to všechno je připraveno pro návštěvníky. Vstup na akci je zdarma, z Ostravy a Frýdku-Místku budou vypraveny speciální vlaky a autobusy.
O vše bude perfektně postaráno. Letos si návštěvníci, poprvé v historii Radegast dne, vychutnají ve speciálním stanu pivo ve skle, kde bude i Wi-Fi zdarma. Od Mistrů výčepních se dozvědí, jak se má správně hořké pivo Radegast načepovat a sami si to také vyzkouší.
 
Velkou událostí pro hudební fanoušky bude vystoupení ostravské rodačky a uznávané české zpěvačky Marie Rottrové. Na hlavním podiu se navíc představí i další hudební pecky, jako jsou kapely Tublatanka, Mňága a Žďorp či Rybičky 48. V průběhu dne se lze zúčastnit exkurze pivovarem, naučit se správně čepovat pivo v mistrné škole čepování nebo pokořit různé adrenalinové disciplíny v Radegast "Hořké zóně". Zde se v bude v odpoledních hodinách také konat hořké klání mezi vybranými hokejisty z HC Frýdek-Místek a HC Vítkovice Ridera.
 
Na hlavním podiu proběhne slavnostní vyhlášení vítězných projektů z programu Radegast lidem, kterým pivovar podporuje veřejně prospěšné projekty z oblasti péče o přírodní bohatství a udržitelný turismus v Beskydech.
 
Novinkou letošního ročníku je soutěž o nejlepší "hořký příběh". Lidé budou moci své historky, vystihující slogan piva Radegast "Život je hořký. Bohudík", povyprávět na kameru a autor nejlepšího příběhu bude odměněn pivem na rok zdarma.
 
Pivovarské brány se pro návštěvníky otvírají v sobotu 2. září v 11hodin. Program v areálu nošovického pivovaru začíná od 11:30 hodin, končí ve 23 hodin. Vstup je pro všechny zdarma. Mimořádná doprava na akci bude zajištěna vlakem z Ostravy a Frýdku-Místku přímo do areálu pivovaru a pravidelnými autobusy z Frýdku-Místku. Auto bude možné zdarma zaparkovat na prostorném parkovišti automobilky. Odtud bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava do areálu pivovaru.
redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky