Opilý řidič zrušil signalizační zařízení a zastavil vlak

Čtvrtek, 5. 5. 2016, 12:04 - HORNÍ SUCHÁ - Opilý sedmapadesátiletý řidič Škody Superb jel ve směru od Karviné do Horní Suché. Před železničním přejezdem nezvládl řízení a sjel mimo komunikaci a přední částí vozidla narazil do sloupu se světlenou signalizací přejezdu. Ten se po nárazu vyvrátil napříč kolejištěm.

Svou havárií zastavi provoz na kolejích ve směru od Českého Těšína. V době nehody navíc místem projížděl osobní motorový vlak. Strojvedoucí naštěstí stačil před nárazem do signalizačního zařízení vlakovou soupravu zastavit.

Ve vozidle cestovali dva muži, sedmapadesátiletý řidič a jeho jedenasedmdesátiletý spolujezdec. Ke zranění mužů nedošlo. U řidiče byla zkouškou na přítomnost alkoholu v dechu naměřená vyšší hodnota a hranice jedné promile byla překročena. Policisté na místě řidiči odebrali doklady k řízení a muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Na vozidle byla předběžná škoda vyčíslena na sto tisíc, na světelné signalizaci 90 000 korun.  

Muž je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.





redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky