Oheň zničil střechu rodinného domu. Fotogalerie

Neděle, 12. 11. 2017, 19:03 - MANKOVICE – Oheň zcela zničil střechu rodinného domu v Mankovicích, škoda přesáhla 1 milion korun.

Operační a informační středisko hasičů kraje přijalo tísňový hovor ohlašující požár střechy v neděli  v 15 hodin a 16 minut. Požár střechy byl viditelný ze širokého okolí a na jeho likvidaci se podílelo 8 hasičských jednotek.

Po příjezdu hasičů byla již zasažena požárem celá střecha. Hasičům se již v 15:42 podařilo požár lokalizovat a zabránit tak jeho rozšíření do dalších prostor rodinného domu. Hasiči následně rozebírali stropní konstrukce, vyklízeli půdní prostory a dohašovali ohniska požáru. 

Aktuálně, v 18 hodin, hasiči dokončují rozebírání konstrukcí a dohašování ohnisek požáru. V průběhu celé noci budou na místě zajišťovat dohled dvě jednotky dobrovolných hasičů.

Požár zapříčinila špatná konstrukce stropu, ve kterém dřevěný stropní trám zasahoval do komínového tělesa. Škoda způsobená požárem bude vyčíslena v následujících dnech, ale je zřejmé, že přesáhne jeden milion korun. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění. 

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky