Oheň vyhnal z obchodního centra 1000 lidí

Neděle, 24. 1. 2016, 20:40 - OPAVA - Tři jednotky hasičů a záchranáři byli v neděli odpoledne vysláni k ohlášenému požáru do obchodního centra v Opavě. Dva lidé, místní údržbáři, se nadýchali kouře a skončili v péči zdravotníků.

Operační středisko hasičů přijalo tísňové volání ohlašující požár v obchodním centru v Opavě v neděli, těsně před druhou hodinou odpoledne a na místo byly ihned vyslány tři jednotky hasičů. K požáru tak zamířilo celkem pět hasičských vozidel – čtyři cisternové automobilové stříkačky a jeden automobilový žebřík. Na místo také zamířili řídící důstojník a vyšetřovatel požárů územního odboru Opava.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili od ostrahy objektu, že všichni zaměstnanci a návštěvníci obchodního centra již prostory opustili, jednalo se celkem o 1000 lidí.

Údržbáři uhasili oheň ještě před příjezdem hasičů hasicími přístroji. Hořet začalo v prostoru přečerpávacího čerpadla kondenzátu v podhledu v obchodním centru.

Hasiči zkontrolovali, zda nedochází ke skrytému šíření požáru a vyvětrali prostor. Po zjištění, že další nebezpečí nikomu nehrozí, byli postupně vpuštěni zpět do prostor obchodního centra zaměstnanci i návštěvníci.

Příčinou vzniku ohně byla technická závada na elektroinstalaci. Na případu pracují vyšetřovatelé požárů, kteří zjišťují přesný mechanismus vzniku požáru a jeho okolnosti.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky