Odborníci radili jak na inkontinenci

Neděle, 25. 6. 2017, 11:50 - FRÝDEK - MÍSTEK - Zeptat se odborníků na řešení problémů spojených s inkontinencí mohli návštěvníci Dne kontinence, který pro veřejnost uspořádala nemocnice ve Frýdku-Místku v rámci 5. ročníku Mezinárodního dne kontinence v České republice. Připraveny pro ně byly přednášky a poradenství lékařů, sester a fyzioterapeutů.

„V případě inkontinence se jedná o velmi citlivou záležitost, kterou trpí nejen ženy, ale i muži bez rozdílu věku,“ řekla Anna Matáková, lékařka urologického oddělení frýdecké nemocnice. „Tato situace je řešitelná, pacient by měl vyhledat pomoc u svého praktického lékaře nebo u odborníka, urologa nebo urogynekologa, který diagnostikuje příčinu a stanoví léčebný postup.“

Lékaři, sestry a fyzioterapeuté z oborů urologie, urogynekologie a rehabilitace poskytli zájemcům informace o poruchách pánevního dna a vysvětlili, proč dochází k nechtěnému úniku moči a jak je možné tuto citlivou situaci řešit. Návštěvníci si mohli prohlédnout také pomůcky ke cvičení svalů pánevního dna, které výrazně přispívá k řešení problémů s inkontinencí. Součástí odpoledního semináře pro veřejnost byla také výstavka dostupných inkontinentních pomůcek, včetně návodů na cvičení svalstva pánevního dna a ukázka preventivního samovyšetřování prsou na modelu.

Ve frýdecko-místecké nemocnici se mohou zájemci objednat v pracovních dnech v urogynekologické ambulanci na telefonu 558 415 721 od 7 do 15:30 hod. nebo v urologické ambulanci na telefonním čísle 558 415 791. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky