O Grand Prix PEPA 2017 se utkají borci z 15 zemí

Pondělí, 23. 10. 2017, 9:58 - OPAVA - S velkým zájmem závodníků se setkali organizátoři letošní nejstarší soutěže v kulturistice a body fitness v Evropě 39. Grand Prix PEPA Opava 2017. Ve Slezském divadle se v sobotu 28. října o tuto cenu utká okolo 200 startujících. Podle ředitele soutěže Stanislava Pešáta nás čeká rekordní ročník. „Letošní zájem nás velmi potěšil.

Představí se i borci ze zemí, které jsme v Opavě neviděli. A i účast z tradičních států je více než slušná. Zájem je tak velký, že jsme dokonce museli upravit provoz v zákulisí, aby se nám všichni do divadla vešli,“ řekl Stanislav Pešát. Přihlášky sice ještě stále chodí, už dnes je ale potvrzená účast závodníků například z Litvy, Egypta, Jordánska, Velké Británie, Belgie, Lucemburska, Bosny, Ruska, Bulharska, Polska, Slovenska, Ukrajiny, Nizozemí, Švédska či Rakouska. „Radost mám i z toho, že mezi závodníky uvidíme i nejméně desítku medailistů z mistrovství světa a Evropy včetně několika vítězů. Myslím si, že diváky čeká mimořádná podívaná. A to včetně tradičního překvapení, uvedl Pešát. Semifinále v divadle začne v 10 hodin dopoledne, čtyřhodinové finále se uskuteční od 16 hodin.

Letos posedmé se v rámci Grand Prix PEPA uskuteční i Sportovní víkend, a to převážně v obchodním centru Breda&Weinstein a jeho blízkém okolí. Zájemce čekají soutěže v běhu na 2,5 a 5 kilometrů, orientačním běhu, strongman, přetahované, páce, street work outu, extrémním dvojboji, stolním tenise, deskových hrách a další.

„Jednou z několika letošních novinek bude takzvaný Spartak race okolo komína centra Breda&Weinstein, kde závodníky čeká řada úkolů. Stejně jako naprostá většina soutěží i tato bude otevřená, změřit síly si tak bude moci kdokoliv, kdo má dostatek soutěžního ducha a nebojí se výzev. Jako každoročně i letos čekají na vítěze velmi atraktivní ceny,“ dodal Pešát s tím, že doufá v hojnou účast diváků, kteří jako každoročně přijdou borce podpořit.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky