Novojičínské Pivobraní nabídne přes sto druhů piv

Čtvrtek, 22. 6. 2017, 3:28 - NOVÝ JIČÍN - Pátý ročník novojičínského Pivobraní je tady. Už tuto sobotu 24. června se na Masarykově náměstí představí bezmála pětadvacet minipivovarů z našeho regionu, ale také z Polska, Německa, Belgie a Francie. Letos poprvé přijedou zástupci partnerských měst italské Novellary a francouzského Epinal. V nabídce bude více než sto druhů piv. Součástí festivalu zlatavého moku jsou již tradičně soutěže a doprovodný program s koncerty, na kterých vystoupí například Janek Ledecký, kapela UDG nebo skupina Wohnout.

„Letos poprvé představíme veřejnosti také naše dvě partnerská města. Návštěvníci budou moci ochutnat pivo z Epinalu a Novellara přiveze parmezán, melouny a jiné pochutiny,“ uvedla vedoucí z pořádajícího novojičínského návštěvnického centra Radka Bobková.

Organizátoři se snažili připravit zábavný a kulturní program pro celé rodiny, od dětí až po seniory. Na náměstí se bude skládat obří domino, k dispozici bude simulátor rodeo wurst, atrakce, která funguje na stejném principu jako elektrický býk, ale nabízí jiný design. Bude zde také simulátor jízdy na závodní motorce ve 3D provedení, kadeřníci předvedou netradiční účesy, veřejnost může vyzkoušet třpytivé tetování nebo malování na obličej. A ani letos nebude chybět pivní soutěž, běh kolem kašny s pivní šerpou.

„Tento rok jsme místo klasických kelímků zajistili ekologické vratné kelímky. Při koupi nápoje uhradí zákazní záloh 50 Kč. Při každém dalším nákupu bude nepoškozený použitý kelímek vyměněn za čistý. V rohu náměstí bude stan, kde se kelímky budou zpětně vykupovat, pokud si návštěvník nebude chtít kelímek ponechat na památku,“ doplnila Bobková.

Během pěti let se z novojičínského Pivobraní stala akce, která programem i počtem návštěvníků překročila hranice města. Zatímco prvního ročníku se zúčastnilo asi pět tisíc lidí, před rokem už jich bylo třináct tisíc a na Masarykově náměstí se vytočilo přes sto hektolitrů piva.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky