Nezdárný syn zpronevěřil stovky tisíc korun

Pátek, 31. 3. 2017, 11:26 - OSTRAVA - Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání 22letého muže pro trestný čin zpronevěry. Hrozí mu trest odnětí svobody až na osm let.

Muž je podezřelý, že přebíral otcův důchod a ačkoliv měly  tyto prostředky užít k úhradě nákladů souvisejících se zaopatřením otce, peníze užíval sám. K tomu mělo docházet od května roku 2016 a zařízení, které se o jeho otce staralo, vznikla dlužná částka přesahující 88 000 korun. Škoda, kterou měl takto muž způsobit, pak byla vyčíslena v částce přesahující 187 000 korun.

Dále měl nezárný syn, jako stanovený opatrovník, uzavřít kupní smlouvu o převodu podílu nemovitosti, jejímž byl otec spoluvlastníkem a sjednanou kupní cenu ve výši 200 000 korun měl muž opět užít k úhradě nákladů, souvisejících s bydlením, zdravotní péčí a sociálními službami, poskytovaných otci. I tyto peníze si však ponechal.

Celková škoda na majetku tak přesáhla 387 000 korun. Vzhledem k faktu, že muž jako opatrovník, měl zvlášť uloženu povinnost hájit zájmy poškozeného, aktuálně mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky