Nezávislý Krajský soud v Ostravě závislý na Vítkovicích?

Úterý, 31. 5. 2016, 12:45 - OSTRAVA - O nezávislosti Krajského soudu v Ostravě se na severní Moravě vypráví ledacos. O osobních vazbách a provázanosti místních podnikatelů a soudců a nestandardních postupech tohoto soudu redakce webu pravdaosvetlikovi.cz slyšela už řadu příběhů…

Aktuální informace, které web pravdaosvetlikovi.cz obdžel od svého zdroje z Vítkovic, tyto spekulace o nezávislosti Krajského soudu v Ostravě jen potvrzují! Týkají se aktuálně probíhajícího insolvenčního řízení se společností Vítkovice Power Engineering. Jak tento zdroj webu pravdaosvetlikovi.cz uvedl, stání ve věci insolvenčního řízení by mělo být soudem nařízeno na 16. června 2016.

Na této informaci není nic závratného, pokud by to byla již veřejná informace, oznámená soudem prostřednictvím Insolvenčního rejstříku.  Žádná taková informace se ale na ISIRu doposud neobjevila.

Znalost dlužníka termínu svolání soudního jednání dříve, než je termín oficiálně oznámen, jasně dokazuje nestandardní postup Krajského soudu v Ostravě a naopak podjaté vztahy mezi dlužníkem a soudem.

Stejně tak je překvapující, jak rychle Krajský soud v Ostravě vyhověl žádosti dlužníka o neuveřejnění seznamu majetku a závazků společnosti Vítkovice Power Engineering.

Tento krok je v přímém rozporu s logikou insolvenčního zákona, konkrétně “veřejnosti” insolvenčního řízení. Tedy zákonem stanovené povinnosti zveřejňování všech informací v insolvenčním rejstříku. To má zaručit transparentnost insolvenčního řízení a vyloučit možnost jakýchkoli nekalých praktik dlužníků, nechvalně známých z minulosti.

Zdroj: pravdaosvetlikovi.cz 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky