Neplatil za popelnici, tak odpad vyvezl do chráněné památky

Úterý, 3. 5. 2016, 9:29 - BOHUMÍN – Ani zřetelná cedule s nápisem Přírodní památka neodradila autora černé skládky k tomu, aby v minulých dnech vyhodil několik velkých pytlů s domovním odpadem do hraničních meandrů Odry. Nad vykutáleným ptáčkem ovšem spadla klec. Strážníci nejen že zjistili, kdo skládku založil, ale také to, že nemá od svého rodinného domu zajištěn žádný odvoz odpadu. Zřejmě proto se rozhodl zbavit pytlů v přírodní památce. Případem se proto zabývá také odbor životního prostředí a služeb bohumínské radnice.

Na několik velkých pytlů s odpadky narazili městští policisté při obvyklé kontrole turistické odpočívky na trase naučné stezky přes hraniční meandry u bývalého přístavu. „Vandal nelenil, k odpočívce zřejmě dojel autem a odhodil pytle s odpadem dolů k řece. Narazili jsme na ně při běžné kontrole. Mravenčí policejní prací se nám podařilo zjistit, kdo skládku založil. Uložili jsme mu proto tučnou blokovou pokutu, kterou zaplatil, a nepořádek musí uklidit. Na to si už dohlídneme,“ uvedl za bohumínské strážníky velitel směny Pavel Kukula.

Paradoxní na tom všem je, že za několikatisícovou pokutu by si bezohledný Bohumíňák bez problémů zajistil odvoz popelnice na dva roky dopředu. Teď své jednání bude muset nejen vysvětlovat, ale nést za něj i důsledky.

Jen vloni odhalili bohumínští strážníci přes třicet černých skládek. Až na tři případy se mužům zákona vždy podařilo dohledat, kdo skládku založil. Hříšníky neminula bloková pokuta a výchovný úklid skládky. Tři vážnější případy skončily u odboru životního prostředí a služeb bohumínské radnice a přestupkové komise.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky