Nahlášení bomby způsobilo evakuaci 2500 zaměstnanců

Hyundai závod Nošovice
Hyundai závod Nošovice
Čtvrtek, 15. 2. 2018, 11:22 -

OSTRAVA - Stačil jeden anonymní telefon a 2500 zaměstananců bylo evekuováno z Nošovického závodu Hyundai za Frýdkem-Místekem. Byla to tak rychlá evakuace, že zaměstnanci často jen v tričku postávali v mrazivém počasí před závodem. V úterý 13. února ve 20:00 hod. operační důstojník přijal na tísňové lince 158 anonymní hovor o uložení bomby v nošovické firmě. Lokalizace vyhodnotila karvinskou městskou část Nové Město. Nato policisté oddělení hlídkové služby okamžitě začali propátrávat herny, bary a veřejné prostranství. Po získaných informacích se dostali až k místu pobytu možné podezřelé osoby.

Takticky zajistili byt podezřelého. Před zadržením se muž snažil utéct, ale policisté oddělení hlídkové služby ho zadrželi. Do šedesáti minut po oznámení byl muž, který vyhrožoval bombou, v policejních poutech. Policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 40letému muži z Karviné a obvinil ho ze spáchání přečinu šíření poplašené zprávy.

Za vinu je mu kladeno, že 13. února anonymně zavolal na tíšňovou linku 158 a řekl: „za pět minut bouchne a to ve firmě Hyndai.

« zpět do rubriky