Nadějní vzpěrači z Ostravy mají nové činky

Středa, 29. 3. 2017, 14:01 - OSTRAVA - Nadační fond Vítkovice Steel, v rámci programu Lodé ze Steelu pomáhají, podpořil částkou 50 tisíc korun vzpěračský oddíl, který působí při Tělocvičné jednotě Sokol Moravská Ostrava 1. Ostravský oddíl využil peníze na nákup speciálních činek pro mladé vzpěrače a vzpěračky. V klubu trénuje 30 chlapců a dívek od 10 do 20 let. Nákupem vybavení chce klub vytvořit lepší tréninkové podmínky. Speciální činky pro děti přispějí k lepšímu zvládnutí vzpěračské techniky.

Ostravský vzpěračský oddíl má za sebou bohatou a úspěšnou historii. Byl založený v roce 1948. V roce 1964 získal ostravský vzpěrač Hans Zdražila zlatou medaili na olympiádě v Tokiu. Po roce 1989 se oddíl začlenil do České obce sokolské. V těchto letech začaly v Ostravě vzpírat také ženy. Mistryní Evropy se stala Radka Ševčíková. V roce 2013 vyhrálo juniorské družstvo Mistrovství České republiky.

„V roce 2016 jsme celkem rozdělili 2 miiliony korun mezi 10 projektů z řad veřejnosti a 11 projektů od zaměstnanců společnosti Vítkovice Steel, v rámci programu Lidé ze Steelu pomáhají,“ říká Hana Hoblíková, členka Správní rady Nadačního fondu Vítkovice steel a dodává: „Moravskoslezský kraj podporujeme dlouhodobě. Od založení nadačního fondu v roce 2006 jsme přispěli na projekty v našem kraji částkou větší než 70 miilonů korun“

Nadační fond Vítkovice Steel podporuje projekty zaměřené na podporu dětí s dětskou mozkovou obrnou, na vědu a výzkum civilizačních chorob, aktivity dětí, seniorů v oblasti vzdělávání, zdraví, sportu nebo sociálních služeb. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky