Nadační fond Hyundai rozdělil na projekty více než milion

Úterý, 26. 7. 2016, 7:56 - NOŠOVICE - V právě skončeném grantovém kole rozdělil Nadační fond Hyundai mezi patnáct vybraných projektů celkovou částku 1.116.800 Kč. Za osm let aktivní činnosti to ovšem bylo již více než patnáct a půl milionu korun, rozdělěných mezi celkově 105 projektů na území okresů Nový Jičín a Frýdek-Místek v Moravskoslezském kraji.

„Celkem jsme letos dostali 62 přihlášek, ze kterých jsme vybrali 15 projektů, které nejlépe splňují stanovená kritéria. Věřím, že úspěšná realizace vybraných a podpořených projektů přispěje k obohacení života místních obyvatel i k dalšímu zlepšení povědomí o HMMC jako o společensky zodpovědné firmě,“ řekl Petr Michník, vedoucí právního oddělení HMMC a současně zástupce společnosti v orgánech nadačního fondu.

 Mezi v letošním roce podpořenými předkladateli projektů je např. Český svaz ochránců přírody, Sbor dobrovolných hasičů Český Těšín – Horní Žukov, Junák – český skaut, Mobilní hospic Ondrášek, Klub českých turistů Beskydy nebo základní škola v obci Dobrá.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky