Na Opavsku se stala další vážná nehoda

Pondělí, 26. 9. 2016, 18:55 - DOLNÍ BENEŠOV - K další vážné nehodě na Opavsku musely dnes vyjíždět posádky záchranáři a hasiči. Ve čtvrt na jednu bylo krajské operační středisko záchranářů informováno o čelním střetu dvou osobních vozidel v Dolním Benešově.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl k nehodě uvedl: "Šestasedmdesátiletý muž zůstal ve vraku vozidla zaklíněn. Poskytnout lékařskou pomoc bylo nutno ještě před jeho vyproštěním. Záchranáři se postarali o ošetření vnějšího poranění, nasazení krčního límce a zajištění žilního vstupu, kterým následně podali léky tlumící bolest. Poté hasiči postiženého vyprostili. Byl uložen do podtlakové matrace a týmy zdravotníků jej ošetřily. Zasahující lékařka zjistila poranění hlavy, hrudníku a dolních končetin. Stav muže byl vážný. Po přípravě k transportu jej záchranáři přepravili na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě a předali na oddělení urgentního příjmu.

O tři roky mladší žena utrpěla zranění ruky a hrudníku, která se jevila jako středně závažná. Tým záchranářů pak zajistil její ošetření a následný transport na chirurgickou ambulanci opavské Slezské nemocnice." Dodal tiskový mluvčí.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky