Na Černé louce proběhne výstava o konopí

Pátek, 29. 4. 2016, 14:10 - OSTRAVA - Poprvé v historii otevře ostravské výstaviště Černá louka Dveře do světa konopí, a to konopným veletrhem Konopex Ostrava 2016. Tyto dveře budou pro návštěvníky otevřeny 6. až 8. května a organizátoři vás tímto vyzývají: “Pojďte těmito dveřmi projít s námi a my vám dokážeme, že s pomocí této rostliny můžeme společně změnit svět k lepšímu”.

“Dveře do světa konopí”, to je letošní motto 1. ročníku veletrhu Konopex Ostrava, který má za cíl ukázat všem svým návštěvníkům univerzálnost konopí jako úžasné a všestranné rostliny minulosti, současnosti a budoucnosti. Organizátoři kladou důraz na komplexní představení konopí návštěvníkům, celý život rostliny od zasetí semínka, přes pěstování, až k mnohostrannému využití v průmyslu, ve stavebnictví, lékařství, oděvnictví a dalších odvětvích, ke kterým tato rostlina neodmyslitelně patří.  Generálním partnerem veletrhu je společnost Rolls.

Návštěvníci veletrhu se mohou setkat s vystavovateli z řad prodejců semen a hnojiv,  domácí či venkovní pěstební techniky, stavebních materiálů, ale také oblečení, kosmetiky, knih, léčiv, potravin a nápojů. Opomenuti nebudou ani vyznavači kuřáckých potřeb nebo vaporizérů. Zaměření se bude ubírat i k bio potravinám, přírodním produktům a zdravému životnímu stylu.  Bude možnost ochutnat konopný sýr, konopné pivo, konopnou zmrzlinu a další lahodné a zdravé pochutiny.  Najdete zde také osvětové a vzdělávací organizace, s řadou výživné literatury a s nabídkou různých kurzů nebo aktivit.  Výstavní plochu obsadí nejen čeští vystavovatelé, ale i vystavovatelé s různých koutů Evropy.

Veletrh Konopex Ostrava nabídne také bohatý doprovodný program. Připraveny jsou soutěže, praktické workshopy, Hi-Tech scéna pro prezentaci produktů, služeb vystavovatelů  a  představení  užitečných projektů. Pro návštěvníky je připravena po celé tři dny konference,  kde se návštěvníci  dozví cenné informace o možnostech pěstování a zpracování konopí, současné právní legislativě, pěstování technického konopí a novinky z výzkumu této tak málo probádané rostliny. Jsou připraveny přednášky, besedy i autogramiády s předními odborníky z České republiky a Slovenska.

Veletrhem zábava nekončí. Pro chvíle oddechu Vám venkovní scéna nabídne čajovnu s možností zapůjčení vodních dýmek a ovocných tabáků a alternativní hudební scénu s hudebními nástroji a žonglérským   vystoupením.  Zpestřením bude  i  Street Art Jam s konopnou tématikou přímo před veletrhem a v přilehlém parku.

V sobotu 7. května se také můžete připojit ke globální akci Pochod za legalizaci marihuany, který se pořádá ve spoustě hlavních měst jako například Praha, Bratislava, Berlín, či v dalších městech USA. Sraz je v 10 před Ostravskou radnicí a pochod je zakončen na výstavišti.

Chybět nebudou ani after párty v klubu Marley a Fabric.  Se vstupním páskem z veletrhu dostanou návštěvníci slevu na vstupném. To samé platí pro zajímavosti z okolí výstaviště Černá louka jako je Slezkoostravský hrad, Pohádkový sklep strašidel, nebo městečko Miniuni.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky