Na Bazalech vznikne fotbalová akademie

Středa, 8. 2. 2017, 11:57 - OSTRAVA - Fotbalový areál na Bazalech projde rekonstrukcí. Díky společnému projektu města, kraje, fotbalové asociace a Baníku Ostrava vznikne moderní tréninkový areál. Bude sloužit fotbalové akademii, jejíž základ utvoří mladí talentovaní fotbalisté z celého kraje. Ostrava je jediným krajským městem, kde zatím fotbalová akademie nefunguje. Účastníci projektu o tom podepíší společné memorandum.

Současná hlavní plocha bude rozšířena a bude sloužit buď jako tři příčná tréninková hřiště, nebo jako hřiště standardních rozměrů pro mistrovské zápasy. V místě stávajícího tréninkového hřiště vyroste jedno standardní hřiště s umělou trávou a jedno standardní hřiště s přírodním trávníkem. Počítá se s využitím dalších ploch v areálu, které budou sloužit jako speciální tréninkové plochy k posilování, nácviku obratnosti a vytrvalostním cvičením.

Novinkou bude 60 metrová krytá běžecká dráha v objektu nově vybudované tribuny. Celkově tedy vznikne pět hřišť na pozemcích města a počítá se s využitím i šestého hřiště, které je zatím v soukromých rukou. 

„Hlavní objekt bude mít ve finální podobě 10 šaten, posilovnu, rehabilitaci, zázemí pro lékaře, fyzioterapeuta, trenéry, prostory pro stravování a trávení volného času hráčů, tělocvičnu s hřištěm pro sálovou kopanou včetně hlediště a také technické zázemí. Vzhledem k tradici Bazalů chceme zachovat jejich fotbalový charakter. Projektovaná cena rekonstrukce celého areálu dosahuje částky 201 milionů korun za výstavbu, z toho 116 milionů nový hlavní objekt a zázemí, 30 milionů korun hřiště a 55 milionů za terénní úpravy, opěrné zdi a nové rozvody elektřiny či vody, 18 miliónů korun bude stát demolice.  Kraj přislíbil příspěvek ve výši 70 milionů korun,“ vypočetl náměstek primátora Martin Štěpánek.





redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky