Na 40 pivovarů se představí na festivalu Oktobeerfest

Čtvrtek, 6. 10. 2016, 9:54 - OSTRAVA - Milovníci piva, ciderů nebo pivních speciálů, gurmáni i fanoušci kapel Buty a Tři sestry si již za dva týdny přijdou v centru Ostravy na své. U obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina odstartuje dvoudenní program jednoho z největších pivních festivalů v Moravskoslezském regionu. Třetí ročník Oktobeerfestu bude zahájen v pátek 14. října a nabídne na sto dvacet druhů piv z bezmála čtyř desítek samozásobitelských, místních i zavedených pivovarů. Vstupné na akci je dobrovolné.

„Návštěvníci festivalu se budou moci seznámit s portfoliem mnoha pivovarů jak z Ostravy, potažmo Moravskoslezského kraje, tak i dalších regionů České republiky. Letos budeme klást důraz také na další nápoje kromě piva, a to například cidery, speciály i nealkoholické varianty. Partnerem letošního již třetího ročníku se stal pivovar Radegast, který poskytne čtyři velkokapacitní stany včetně dostatku míst k sezení, výčepů a stylizované obsluhy à la bavorský Oktobeerfest,“ uvádí Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina. Populární Tři sestry vystoupí v pátek 14. a Buty v sobotu 15. října. V obou případech budou jejich koncerty začínat ve 20:00.

Další informace a program na www.forumnovakarolina.cz a facebooku.

Loňský druhý ročník festivalu Oktobeerfest navštívilo během dvou dnů 35 tisíc pivařů, pivařek, hudebních fanoušků, seniorů i rodičů s dětmi. Samotným obchodním centrem prošlo zhruba 80 tisíc návštěvníků. Letos mají organizátoři z Fora Nová Karolina ambice návštěvnost překonat. Proto rozšíří nejen nabídku piv, gastro sekci a doprovodný program, ale také navýší počet míst k sezení a další servis.

Své portfolio představí téměř čtyřicet pivovarů, což z Oktobeerfestu dělá jeden z největších ostravských svátků piva. Narážet sudy bude například Radegast, Pivovarský dům Ostrava, Pivovar Garage, Létající Bezdomovec, Pivovar Zobák, Pivovar Koníček, Skřečoňský Žabák, Pivovar Gwern, Starokladno, Pivovar Černá hora nebo Pivovar Litovel. Mnohé z nich se akce zúčastní opakovaně.

Příchozí budou moci ochutnat tradiční české delikatesy, chuťovky výborně se hodící k pivu, regionální či sladké pokrmy. Gastro sekci budou zajišťovat jak nájemci z food courtu, tak pečlivě vybraní externí dodavatelé.

Celodenní páteční a sobotní program poskytne vyžití pro několik generací. Pro nejmenší budou k dispozici pouťové atrakce, prolézačky, soutěže nebo vyhledávané aktivity včetně malování na obličej. V provozu bude také herní koutek Chachárek s možností hlídání dětí přímo uvnitř Fora Nová Karolina.

Hudebním nadšencům bude věnováno dění na venkovním pódiu, kde vystoupí nejen oblíbené kapely v čele s mohykány Buty a Tři sestry, ale také mnoho talentovaných lokálních hudebníků a nadějných skupin. Moderovaným programem a soutěžemi pro pivaře provede Lumír Mořkovský. Ostravské nebe ozáří a tečku za sobotním večerem udělá velkolepý ohňostroj.

„Vedle sezení ve velkokapacitních stanech budou příchozí moci využít posezení u jednotlivých stánků pivovarů a gastro provozoven. Zároveň také mohou zavítat na letos v létě modernizované terasy centra. Rádi bychom přivítali návštěvníky napříč generacemi. Proto nabídneme benefity pro seniory a odměníme pivenkami v pátek i v sobotu prvních 30 nad 60 let, který se nám při příchodu registrují na Info stánku. Poté vylosujeme pět z nich, kteří vyhrají ceny s pivní tematikou,“ vysvětluje Tomáš Lučan.

Jednou z nejúspěšnějších akcí letošního roku se v polovině září stala světelná a pyro show nazvaná V jiném světle, na jejíž sukces chce FNK navázat. V rámci programu V jiném světle, celorepublikové nákupní slevové akce Dny Marianne a následných nočních nákupů, takzvném nightshoppingu, prošlo centrem během 2 dnů více než 90.000 lidí.

„Úspěch doprovodného programu, zpětná vazba od návštěvníků a jedinečnost spojení hned několik audio vizuálních show nás přesvědčila, že rozhodně zvážíme pokračovaní a vytvoření tradice. Ochutnávku si budou moci užít i návštěvníci Oktobeerfestu, protože celý festival zakončí právě efektní ohňostroj,“ dodává Lučan.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky