Muži skončili po pádech v nemocnici

Středa, 21. 12. 2016, 9:04 - OSTRAVA - OSTRAVA - Záchranáři zasahovali během úterý 20. prosince u dvou vážných úrazů, které se způsobili dva mladí muži při pádech z výšky. Události se odehrály v dopoledních hodinách a odpoledne a došlo k nim na Novojičínsku a Frýdecko-Místecku.

K prvnímu případu vyjížděla do Příboru posádka rychlé lékařské pomoci z Nového Jičína. Čtyřiatřicetiletý muž se zranil potom, co se pod ním zlomil žebřík, na kterém pracoval a spadl z výšky několika metrů. Utrpěl poranění hlavy, zasahující záchranáři vyslovili podezření na poranění mozku. Zdravotníky byl uložen do vakuové matrace, kteří jej poté transportovali do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice.

Po čtrnácté hodině zasahovali záchranáři u další podobné události, tentokrát v Hukvaldech na Frýdecko-Místecku. Na pomoc byla vyslána pozemní posádka i vrtulník. Dvaačtyřicetiletý muž spadl při práci z výšky čtyř až pěti metrů. Podle svědků byl krátce v bezvědomí, s posádkami byl již později v kontaktu. S poraněním hlavy mu zdravotníci poskytli přednemocniční péči, a potom jej letečtí záchranáři přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě. Předán byl do péče lékařů tamního urgentního příjmu.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky