Muže v Kunčicích velmi vážně zranil jeřáb

Úterý, 27. 9. 2016, 14:46 - OSTRAVA - Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes, v úterý 27. září ráno, u vážného pracovního úrazu v Ostravě-Kunčicích. Několik minut před osmou hodinou bylo operačnímu středisku ZZS nahlášeno zranění pracovníka v jednom z průmyslových provozů.

Operátoři na místo vyslali posádku rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Ostravě-Zábřehu. Vzlet vrtulníku nebyl s ohledem na aktuální povětrnostní podmínky bohužel možný…

Sedmadvacetiletý muž pracoval na údržbě jeřábu, přičemž došlo k zachycení jeho horních končetin pohyblivou částí zařízení a ztrátovému poranění. Pacient navíc zůstal v místě zaklíněn a nacházel se v přímém ohrožení života. Poté, co se jej podařilo hasičům vyprostit, zajistili záchranáři vstup do kostní dřeně, postiženého uvedli do umělého spánku, zajistili jeho dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci. Postarali se o zastavení krvácení, ošetření vnějších poranění a zahájili intenzivní podávání léků. Následně byl přepraven do sanitního vozu a transportován do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Ostravě.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky