Muž podváděl při ruletě, "vydělal si" půl milionu

Středa, 29. 6. 2016, 13:36 - OSTRAVA - Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání 39ltého cizince pro trestný čin podvodu. V jednom z kasin v Ostravě měl muž opakovaně a v rozporu s pravidly rulety neoprávněně získat 530 000 korun.

Ke skutku došlo 2. 7. 2015 v Ostravě. Hra trvala zhruba dvě hodiny (mezi 2.45 hodin do 4.48 hodin).  Až „podezřelé štěstí“ mobilizovalo kontrolní mechanismy herny, přičemž byl z kamerového záznamu zjištěn způsob spáchání činu. Velmi umně hráč po dopadu kuličky na ruletě k výhernímu číslu zakrýval rukou výherní číslo a nepozorovaně umístit na výherní pozici žetony ukryté v dlani, aniž by uvedené neoprávněné sázení krupiérka registrovala.

Po zjištění podvodného zisku byla věc oznámena policistům a započalo prověřování. Kriminalisté zjistili identitu dvou cizinců, kteří v době spáchání činu hráli ruletu, načež po nich pátrali. Když se zhruba po roce vraceli do České republiky, byli zadrženi v Praze a eskortováni do Ostravy. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání cizince a podal návrh ke vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. Vrtkavá „štěstěna“ tak v konečném důsledku může pro obviněného znamenat v krajním případě trest odnětí svobody až na osm let.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky