Mladá žena si brutální přepadení vymyslela

Úterý, 14. 11. 2017, 10:10 - HAVÍŘOV - Minulé úterý, 7. listopadu, přišla na havířovské obvodní oddělení třiadvacetiletá žena, která oznámila přepadení neznámými muži.

Během dne měla vyzvednout z bankomatu několik tisíc korun. Večer měla procházet kolem lesoparku poblíž základní školy Karoliny Světlé. Tady ji měli oslovit čtyři muži. Jeden z mužů jí potom měl zatarasit cestu a s nožem v ruce žádat peníze. Další jí měl zezadu chytit za paže. Potom, co jí měli strhnout kabelku, ve které měla hotovost, utekli.

Bylo vyhlášeno pátrání po pachatelích. Policisté zjišťovali další informace a indicie, které by jim pomohli ve vyšetřování. Nadto oznamovatelka muže i popsala. Po několika hodinách intenzivní práce kriminalistů, se ve výpovědi „napadené“ ženy začaly objevovat určitě nejasnosti.

O dva dny později, při opakoveném výslechu, mladá žena přiznala, že si vše vymyslela. Rozhodnutí o oznámení zdůvodnila osobní bezvýchodnou finanční situací.

Mluvčí policistů Zlatuše Viačková k případu uvedla: "V poslední době policisté zjišťují, že některá oznámení jsou smyšlená. V Havířově kolegové v krátké době po sobě řešili už druhé nepravdivé oznámení o závažném napadení žen. I když někdo z jakéhokoli důvodu se obrátí na policii se smyšlenou historkou, musí počítat se sakcemi. Takovému oznamovateli může být ve správním řízení uložena pokuta až 50 tisíc korun." Dodala mluvčí.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky