Mladá žena jedla, pila, hodovala, ale neplatila

Úterý, 24. 5. 2016, 11:44 - OSTRAVA - Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání 24leté ženy pro podvodu a krádež. Způsobená škoda přesáhla 26 000 korun. Stíhaná je podezřelá, že v prvních čtyřech měsících letošního roku v celkem 26 případech objednala v různých restauracích zpravidla občerstvení, které nezaplatila. Peníze od ní neviděli ani taxikáři jejichž služeb využívala.

Výše nezaplacených účtů se v jednotlivých ostravských podnicích pohybovala v různých částkách, řádově šlo o stokoruny.

V jednom případě si žena objednal taxi z Brna do Ostravy, v dalším z Hlučína do Ostravy. Ve třetím to bylo cestování mezi provozovnami v Ostravě. Objednané služby, ať již v restauracích, nebo dopravu vozidly taxislužby, však podle kriminalistů neuhradila.

Mezi zkonzumovaným zbožím byl zpravidla alkohol, různé druhy jídel a cigarety.

Žena je také podezřelá z toho, že při jené návštěvě z bytu ukradla 8000 korun..

Při všech objednávkách věděla, že peníze k uhrazení nemá. Přivolanému policistovi potom s klidem řekla, že se dobře bavila, útratu má v úmyslu v budoucnu uhradit a zatímco servírce původně sdělovala, že zboží uhradí přítel, který dorazí, policistovi pak sdělila, že přítel přijede na koni.

Za obdobné skutky byla již žena přitom odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody a zkušební doba trestu dosud neuplynula.

Policejní komisař navrhl její na vzetí do vazby. Ženě nyní hrozí další trest odnětí svobody až na tři léta.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky