Ministryně Šlechtová čelila ve Vsetíně Romům

Pondělí, 25. 4. 2016, 20:07 - VSETÍN - Stavební úpravy a projekty podpořené Ministerstvem pro místní rozvoj ČR byly cílem páteční návštěvy ministryně Karly Šlechtové na Vsetíně. Nečekaně však musela čelit stížnostem Romů na Poschlé.

V průběhu dopoledne představil starosta Vsetína Jiří Čunek ministryni Šlechtové opravenou městskou část Kolonie.

„Město Vsetín tak mohlo díky dotaci opravit místní komunikaci, chodníky včetně obrubníků, nově uložit inženýrské sítě do chrániček pod chodníky, vysázet nové stromy a keře, vybudovat nová odpočinková místa nebo dětská hřiště včetně mobiliáře,“ připomněl starosta Jiří Čunek.

Celkové náklady revitalizace Kolonie se vyšplhaly na téměř 43,4 milionů korun a dotace pokryla 85%, zbylé výdaje zafinancovalo město ze svých zdrojů. Karla Šlechtová také zavítala do lokality Poschlá, kde před deseti lety vyrostl i díky dotaci ministerstva pro místní rozvoj bytový komplex, který v současné době poskytuje ubytování třiceti šesti rodinám.

Obyvatelé z Poschlé si stěžovali ministryni Šlechtové, že jim město Vsetín nechce dát byty v centru města, kde si přejí bydlet. Podle starosty Jiřího Čunka však mají všichni obyvatelé naší republiky možnost najít si takové bydlení, které jim vyhovuje a líbí se jim. „Nikoho nenutíme, aby na Poschlé bydlel, práva i povinnosti máme všichni stejné. O své bydlení se každý musí starat sám,“ uzavřel starosta Čunek.  

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky