Milan Baroš dostal stotisícovou pokutu

foto: FC Baník Ostrava
foto: FC Baník Ostrava
Pátek, 8. 12. 2017, 9:43 - OSTRAVA - Kapitán Milan Baroš musí zaplatit za své výroky na adresu rozhodčího Jana Jílka po pátečním utkání HET ligy v Praze na Slavii. Disciplinární komise mu ve čtvrtek na svém zasedání vyměřila pokutu 100 tisíc korun.

Milan Baroš po utkání v Edenu vynadal sudímu Jílkovi za neodpískanou penaltu z 85. minuty. Jílkovu chybu v pondělí uznala i komise rozhodčích, která Jugasův zákrok na ostravského útočníka shledala jako penaltový. Výši trestů pro sudí však komise rozhodčích nezveřejňuje.

Podle řádů hrozil hráči i vyšší, zápasový trest. "Přihlédli jsme k polehčujícím okolnostem, že se hráč sudímu omluvil, na komisi přišel, nic nezapíral, vysvětlil nám, proč k tomu došlo. To mělo vliv na formu trestu," uvedl do médií předseda disciplinárky Richard Baček.

I když šestatřicetiletá opora Baníku žádný zápasový trest nedostala, v jarní premiéře proti Slovácku hrát stejně nemůže. Na Slavii totiž obdržel čtvrtou žlutou kartu, po které automaticky následuje stop na jedno utkání.

FC Baník Ostrava

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky