Mažoretky z Bílovce skončily na mistrovství světa druhé

Úterý, 27. 9. 2016, 9:05 - BÍLOVEC - Na mistrovství světa II. Majorette – Sport Worldchampionsship, které se konalo ve dnech 22. až 25. září v chorvatské Poreči, si juniorky Cats z Bílovce pod vedením trenérky Veroniky Gilgové vybojovaly krásné třetí místo a titul druhé vicemistryně světa v kategorii classic baton junior.

„Mistrovství světa v mažoretkovém sportu se pořádá jednou za dva roky a jsme moc  rády, že jsme mohly být nejen u toho, ale získat i medaili,” říká předsedkyně spolku TK Mažoretky Bílovec Drahomíra Gilgová. Na mistrovství světa, jehož se účastnily týmy ze 14 států, soutěžily mažoretky z Bílovce se dvěma soubory, a to ve věkové kategorii kadet a junior. Úspěšné byly také kadetky Kittens ve věku od 7 do 11 let, které pod vedením trenérky Drahomíry Gilgové získaly nádherné sedmé místo.

„Doposud jsme považovaly za náš největší úspěch finále mistrovství republiky. Letošek je mnohem úspěšnější. Po sérií mistrovských titulů v základním regionálním kole a titulech mistryň Moravy a Slezska pro oba soubory získaly naše juniorky titul druhé vicemistryně republiky, a tím si zajistily přímý postup na mistrovství světa. Kadetky postoupily na mistrovství Evropy na Slovensku, kde jako páté získaly rovněž postup na mistrovství světa do Chorvatska,” pokračuje Drahomíra Gilgová a dodává, že za těmito úspěchy stojí také skvělá spolupráce s vedením města Bílovce.

„Na naše mažoretky jsme samozřejmě velmi pyšni. V našem městě máme mnoho vítězů republiky i kraje v různých oborech, každý úspěch je krásný. Ale zúčastnit se poprvé mistrovství světa a hned  zabodovat jako druhé vicemistryně, to se nestává každý den,” říká starosta Bílovce Pavel Mrva a dodává, že získání medaile na tomto světovém klání  je skvělým zhodnocením práce všech dívek, trenérek i rodičů a zároveň úžasnou prezentací města.

„Co na nás teď čeká?” pokládá si řečnickou otázku Drahomíra Gilgová. „V říjnu začínají pravidelné tréninky s přípravou na novou soutěžní sezonu. Za dva roky se totiž koná mistrovství světa v Jižní Africe, kterého bychom se chtěly zúčastnit. A to je pořádný motor do další práce.”



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky