Manželé Brožovi oslavili diamantovou svatbu

Sobota, 23. 1. 2016, 12:52 - NOVÝ JIČÍN - Manželský slib si na novojičínské radnici v sobotu 23. ledna po šedesáti letech zopakovali manželé Edita a Jaroslav Brožovi z Nového Jičína. Diamantovou svatbu paní Editě a panu Jaroslavovi vystrojily děti. Nejen obřad s oddávajícím starostou Jaroslavem Dvořákem, ale celá oslava byla pro manžele překvapením.

Paní Edita pochází se Slovenska, pan Jaroslav z Moravy. Seznámili v roce 1955 v Praze. Asi po deseti měsících známosti se vzali a bydleli Příboře. V roce 1957 se přestěhovali do Nového Jičína, kde žijí dodnes. Paní Edita pracovala jako vychovatelka v Příboře. Při zaměstnání vystudovala vysokou školu a stala se učitelkou v Mořkově. Pan Jaroslav pracoval v Tatře v Šenově u Nového Jičína. Jako odborník byl vyslán několikrát do Číny, kde budoval montážní závody.

Společně vychovali dvě děti. Mají sedm vnuků a šest pravnoučat. Protože každý z potomků bydlí v jiné části republiky a mnozí dokonce v zahraničí, oslavu diamantové svatby všichni vnímali jako příležitost k setkání. „Bylo to překvapení a dojalo nás to. Popovídáme si, posedíme spolu,“ řekl dojatý pan Jaroslav, který si na své ženě nejvíce cení pravdomluvnosti a schopnosti pečovat o rodinu.

„Recept na šťastné manželství nemáme. Řeknu jen tolerance, ohleduplnost a odpuštění. Jako každý i my jsme měli problémy. Ale protože jsme se měli rádi, tak jsme je zvládli,“ dodala paní Edita.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky