Malé dítě na kole vjelo pod automobil

Úterý, 31. 5. 2016, 10:31 - ORLOVÁ - Včerejší kolize mezi vozidlem a dítětem na jízdním kole skončila s vážným zraněním dítěte. V pondělí 30. května asi dvacet minut po sedmnácté hodině se na silnici II. třídy v Orlové srazilo ani ne desetileté dítě jedoucí na kole s osobním vozidlem Škoda Octávia.

Dítě jelo ve směru od Rychvaldu. V křižovatce s Řadovou ulicí nedalo znamení o změně směru jízdy a vjelo do jízdní dráhy osobnímu vozidlu.

Jeho devětačtyřicetiletý řidič i přes prudké brzdění, střetu již nezabránil. Dítě po srážce utrpělo těžká zranění a letecky bylo transportováno do Fakultní nemocnice Ostrava.

Zraněné dítě bylo mladší 10 let a na jízdním kole jelo po komunikaci bez dohledu osoby starší 15 let a ani nemělo ochranou cyklistickou přílbu...

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl k nehodě uvedl: „Osmiletá dívka byla po kolizi při vědomí, její strav se však rychle zhoršoval a svědčil pro poranění mozku. Lékaři museli zajistit její dýchací cesty a nutné bylo připojit dítě k přístrojem řízené ventilaci. Záchranáři naložili krční límec a provedli další opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče. Pacientka byla na heliportu předána na palubu vrtulníku a letecky přepravena na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.“ Řekl na závěr mluvčí.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky