Lupička s nožem v ruce "sháněla" peníze na dárky

Neděle, 25. 12. 2016, 9:13 - OSTRAVA - Kriminalisté ostravské „násilné“ (oddělení odhalující trestnou činnost násilného charakteru) po necelých pěti hodinách vypátrali a zadrželi třiačtyřicetiletou ženu, podezřelou ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Na pachatele tohoto trestného činu pamatuje trestní zákoník trestem odnětí svobody v délce od dvou do deseti let. Motivem činů měla být finanční tíseň. Chtěla "pořídit" finance k nákupu dárků pro své děti s nožem v ruce.

K oběma přepadením došlo dopoledne 22. prosince v Ostravě. Kolem čtvrt na jedenáct vstoupila podezřelá ozbrojena nožem do prodejny a rusky požadovala vydání peněz. Do prodejny však vstoupila zákaznice a prodavačka lupičce řekla, že přivolala policii. Ta odešla s nepořízenou.

Zhruba po 15 minutách měla žena opět ozbrojena nožem požadovat po prodavači v další prodejně vydání peněz a dokonce nožem zranila na ruce prodavače, který z prodejny utekl. Zde ukradla asi 3 tisíce korun a utekla.

Po oznámení událostí započali ostravští policisté ihned pátrat po podezřelé a krátce po 15 hodině téhož dne ji zadrželi. Dechová zkouška vykázala pozitivní hodnotu téměř tři promile alkoholu. Výslech bylo možno konat v době, když podezřelá nebyla ovlivněna alkoholem.

Žena se doznala. Kriminalisté zajistili věci důležité pro trestní řízení – mimo jiné i nůž, který měl být užit při zločinu a dále část financí. Žena uvedla, že tímto způsobem se rozhodla řešit finanční tíseň a peníze, získané trestnou činností, chtěla užít k pořízení dárků pro její děti.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky