Lupiči ani zloděj neměli v Českém Těšíně šanci

Středa, 15. 11. 2017, 14:23 - ČESKÝ TĚŠÍN - V úterý měli strážníci v Českém Těšíně perný den. Nejprve jim v jedenáct hodin dopoledne zavolal zaměstnanec jedné z místních škol informaci o podezřelých nezletilcích, ze kterých se po zadržení vyklubali celostátně hledaní chovanci nápravného ústavu pro mladistvé na útěku. Podařenou dvojici hlídka převezla na Obvodní oddělení Policie České republiky. Jeden ze zadržených se následně doznal k rozsáhlé majetkové trestné činnosti na území města.

Odpoledne ve 14:18 hodin přijali strážníci telefonát o tom, že v prodejně na Hlavní třídě člověk ohrožuje personál a zákazníky obchodu střelnou zbraní.  Na místo vyjela totožná hlídka jako v předchozím případě. Za pomoci občanů se strážníkům podařilo zadržet dva pachatele loupežného přepadení.

„Obvykle strážníci v takové situaci nezasahují, i když se to stává, protože v důsledku hlídkování v ulicích dovedou být na místě dříve než jiné složky. Je vidět, že pravidelný výcvik, zkušenost a psychická odolnost nabytá denním řešení složitých a rozličných situací vede k tomu, že i strážník dovede tak vyhrocenou událost dobře zvládnout. Městská policie je mnohdy podceňována, ale dobře fungující složka aktivně spolupracující se státní policii vede k tomu, že byl Český Těšín vyhodnocen jako jedno z nejbezpečnějších měst v okrese,“ uvedl ředitel Městské policie Český Těšín Petr Chroboczek.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky