Lidé padali z výšek, zdravotníci je zachraňovali. Seniorka však zemřela

Neděle, 23. 10. 2016, 20:28 - OSTRAVA - Moravskoslezští záchranáři zasahovali během neděle 2 u celé řady případů, při nichž lidé padali z výšky. Od desáté hodiny dopolední do šestnácti hodin byli voláni hned k šesti takovým událostem.

Prvním pacientem se stal dvaaosmdesátiletý muž v Odrách na Novojičínsku. Při pádu ze střechy, z výšky dva a půl metru, utrpěl poranění nohy. Po zajištění krčním límcem, uložení do vakuové matrace a analgetizaci, byl přepraven do novojičínské nemocnice.

Po nedělním poledni vyjížděla posádka zdravotníků k devětapadesátiletému muži do jedné z obcí na Frýdecko-Místecku. Při pádu ze žebříku si přivodil poranění ruky a nohy, a po ošetření jej záchranáři transportovali do nemocnice v Třinci.

V půl druhé odpoledne došlo k pádu z lešení v Šenově u Ostravy. Postiženým byl osmatřicetiletý muž, jenž utrpěl poranění obou rukou. I u něj bylo nutné další ošetření ve zdravotnickém zařízení.

Při dalším pádu z výšky, a to z budovy ve Frýdku-Místku, zemřela šestasedmdesátiletá žena. Přivolaní záchranáři jí už nemohli pomoci.

V patnáct hodin byla posádka volána k osmiletému chlapci do Karviné. Skočil z přibližně dvoumetrové stříšky a přivodil si otřes mozku. Předán byl do péče chirurgické ambulance karvinské nemocnice.

Posledním pacientem po pádu z výšky se stal dvaasedmdesátiletý muž v Ostravě, který spadl ze střechy garáže. Ošetřen musel být s poraněním hlavy a zad. Následně byl transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky