Letečtí záchranáři z Ostravy prožili náročnou službu

ilustrační foto
ilustrační foto
Pondělí, 17. 7. 2017, 8:16 - OSTRAVA - V neděli musel tým leteckých záchranářů z Ostravy zasahovat u celé řady závažných událostí. Během denní služby vzlétala posádka k pěti misím na různá místa našeho kraje. Šlo o více než dvojnásobný počet vzletů oproti průměru, všechny k akutním událostem v terénu.

Poprvé letěl stroj do akce dopoledne, a to k dopravní nehodě na Karvinsku, kde havarovalo osobní vozidlo. Zraněná žena a dítě mohly být po vyšetření a ošetření lékařem leteckých záchranářů transportováni do spádové, havířovské nemocnice pozemní cestou.                                       

Vrtulník mohl být proto již o půl hodiny později vyslán k další události, tentokrát do Příbora na Novojičínsku. Jednapadesátiletý muž byl nalezen v bezvědomí po pádu ze žebříku. Postiženého v přímém ohrožení života musel lékař zaintubovat a s poraněním mozku a dalšími zraněními byl poté přepraven do traumatologického centra Fakultní nemocnice Ostrava.

Ještě před polednem zasahovali letečtí záchranáři u tragické nehody cyklisty na Frýdecko - Místecku.

Čtvrtou misí byla úspěšná záchrana pětapadesátiletého plavce na Opavsku, který byl vytažen z vody bez známek života.

Poslední vzlet mířil do Paskova na Frýdecko - Místecku, kde došlo ke smrtelnému poranění patnáctiletého chlapce. V tomto případě již pomoc týmu leteckých záchranářů byla marná. 

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky