Ledový závan od Ještědu. Liberec - Baník 2 : 1

foto: FC Baník Ostrava
foto: FC Baník Ostrava
Sobota, 18. 11. 2017, 19:22 - OSTRAVA - Gól Voltra dvacet minut před koncem sebral Baníku dobře rozehraný zápas v Liberci. Hosté pod Ještědem sice prohrávali, ale po vyrovnávacím gólu Tomáše Mičoly měli pár dalších gólových situací, kterými se dal zápas i obrátit. Ale jediný gól už pak dal pouze domácí Slovan – v 71. minutě poslal Slezany domů s prázdnou Voltr.

Jako by rychlým gólům v sezoně neměl být konec. Zápas ještě pořádně nezačal, domácí před pokutovým územím Baníku rychlou kombinací do strany uvolnili Breiteho, který z vyložené šance hned ve 3. minutě prostřelil Šustra.

Baník prožil úvodní čtvrthodinu v defenzívě a vytěžil v ní naprosté maximum možného. Po neúčinném tlaku Slovanu totiž ve 13. minutě de Azevedo perfektní kolmicí za obranu rozběhl Mičolu, který i s kouskem štěstí obešel gólmana a do prázdné branky vyrovnal.

Gól potlačil převahu Libereckých a se skóre se srovnala i hra. Po dvacetiminutovém boji uprostřed hřiště měl další stoprocentní šanci znovu Baník: de Azevedo v 38. minutě zaskočil presinkem otálejícího Kúdelu, s Barošem šel ve dvojici do rozhozené obrany domácích, ale Brazilcova křížná rána z tutové příležitostí o decimetry minula vzdálenější tyčku.

Do druhého poločasu zato ve velkém stylu vletěl Baník; z pravé strany přiletělo do vápna z kopačky de Azeveda a Mičoly v úvodní pětiminutovce několik dobrých centrů, ale Baroš v klinči stopera přestřelil a Hrubému chyběl krok.

Nevyužité příležitosti hosty opět bolely. V 64. minutě sice přestáli šanci Breiteho, ale v 71. minutě zůstal na ofsajdové linii trestuhodně osamocený Voltr a tváří v tvář se také „odvděčil“ rozhodujícím gólem.

Trenér Baníku Radim Kučera po zápae řekl: „Je to k vzteku. Myslím si, že to byl zase zápas, který jsme neměli prohrát. Některé individuální chyby jsou pro mě ale naprosto nevysvětlitelné. Chyba na 2:1 nás dneska stála minimálně bod.“

Branky: 3. Breite, 71. Voltr - 13. Mičola (de Azevedo). Rozhodčí: Julínek - Hrabovský, Pospíšil. ŽK: Voltr, Bosančić - Morgan, Mičola.

FC Slovan Liberec: O. Kolář – Coufal, Hybš (45. Voltr, 90. Graiciar), Karafiát, Kúdela – Bartl (80. Mikula), Breite, Kerbr, Kulhánek – Bosančić, Pulkrab.

FC Baník Ostrava: Šustr - Pazdera, Pokorný, Azackij, Morgan - Šindelář - Mičola (82. Macej), Hrubý (78. Poznar), de Azevedo (60. O. Šašinka), Granečný - Baroš.

FC Baník Ostrava

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky