Kopřivničtí zastupitelé odvolali místostarostku

Něstský úřad Kopřivnice
Něstský úřad Kopřivnice
Pátek, 11. 3. 2016, 8:59 - KOPŘIVNICE - Zastupitelé Kopřivnice na svém v pořadí desátém zasedání, které se uskutečnilo ve čtvrtek 10. března, odvolali z funkce místostarostku Mgr. Dagmar Rysovou. Stalo se tak těsnou většinou jedenácti hlasů.

Místo ní zvolili novým místostarostou Lumíra Pospěcha.
Zdroj: http://novojicinsky.denik.cz/zpravy_region/v-koprivnici-odvolali-mistost...


Dagmar Rysová působí v komunální politice od roku 2002, kdy se poprvé stala zastupitelkou za stranu SNK. Od roku 2006 působila rovněž v radě města a zároveň zastávala funkci třetího místostarosty. V roce 2010 se stala druhým místostarostou. Od posledních komunálních voleb v roce 2014 do března 2016 zastávala funkci prvního místostarosty.

Do gesce 1. místostarostky Dagmar Rysové spadalo, stejně jako v předchozích čtyřech letech, bytové hospodářství, kultura a projekt Zdravé město. V aktuálním volebním období byla zodpovědná rovněž za správu majetku, komunální služby, energetiku a školství. Dagmar Rysová přes své odvolání nadále zůstává členkou kopřivnického zastupitelstva.

Do funkce prvního místostarosty zvolili kopřivničtí zastupitelé ve čtvrtek 10. března Mgr. Lumíra Pospěcha, který je ředitelem kopřivnické Základní školy dr. Milady Horákové. Lumír Pospěch byl v letech 2002 až 2005 zastupitelem za stranu KDU-ČSL jako bezpartijní. Od roku 2010, kdy se do kopřivnického zastupitelstva vrátil jako člen Šance 2010, rovněž zastává post radního. V roce 2014 byl zvolen zastupitelem za stranu Pro sport a zdraví.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky