Kolejová doprava přes Bohumín je po požáru stále omezena

Úterý, 16. 2. 2016, 11:56 - OSTRAVA - Jak uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský tak v noci na dnešek projely přes Bohumín první osobní spoje od požáru v budově pro řízení provozu Správy železniční dopravní cesty. Jednalo se o noční dálkové vlaky mezi Českou republikou, Polskem a Slovenskem. Dnes, během dne, byly na trať přes Bohumín vráceny i denní vlaky EuroCity spojující Varšavu s Vídní a Budapeští. S ohledem na sníženou propustnost a rychlost v postiženém úseku prodlouží vlaky po průjezdu přes Bohumín svou jízdní dobu o přibližně 20 až 30 minut.

Protože jsou i nadále přesunuty technologické činnosti, například výměna lokomotiv, nebo manipulace s přímými vozy do stanice Ostrava hlavní nádraží, budou všechny vlaky odjíždět z Bohumína hned po ukončení výstupu a nástupu cestujících. Tento odjezd tak může být i několik minut před plánovaným odjezdem podle původních jízdních řádů.  

V noci z úterý 16. na středu 17. února České dráhy částečně obnoví také provoz osobních regionálních vlaků ve stanici Bohumín. Vzhledem k omezení kapacity tratě i snížené rychlosti jízdy vlaků budou vlaky osobní dopravy jezdit od 17. února do odvolání v úseku Ostrava hl.n. - Bohumín - Český Těšín podle výlukového jízdního řádu.

V regionální dopravě pojedou osobní vlaky z Ostravy hl.n. o asi 10 minut dříve, tedy přibližně v každou 25. minutu tak, aby do Dětmarovic přijely včas nebo s minimálním zdržením a dále do Českého Těšína jely podle platného jízdního řádu.

Podobně opačným směrem pojedou osobní vlaky z Českého Těšína podle platného jízdního řádu, z Dětmarovic do Ostravy hl.n. pojedou o asi 12 minut déle a budou přijíždět do Ostravy hl.n. přibližně v každou 35. minutu.

Mimo stanici Bohumín pojedou až do odvolání vlaky SC/EC/IC/Ex linek Praha – Varšava (odklon via Chalupki), Praha – Žilina / Košice (odklon via Havířov) a všechny vlaky, které končí nebo začínají jízdu v Bohumíně budou ukončeny, resp. budou vyjíždět ze stanice Ostrava hl.n. Ve směru Bohumín, resp. Karviná bude až do odvolání zajištěna k těmto vlakům náhradní autobusová doprava.

Cestující mohou získat další informace a mohou sledovat aktuální situaci v opatřeních také na našich stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky