Kdo vyhrál cukrářskou soutěž Marlenka Cup 2018?

Marlenka Cup 2018?
Marlenka Cup 2018?
Čtvrtek, 21. 6. 2018, 9:07 - OSTRAVA - Nejlepší zákusky umí upéct studenti Albrechtovy střední školy v

Českém Těšíně. Rozhodla to porota cukrářské soutěže Marlenka Cup 2018. Ceny účastníkům předali náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny, Nshan Avetisjan a Jaromír Prokop ze společnosti Marlenka international.  

Třetí ročník soutěže, kterou podporují Moravskoslezský kraj a společnost Marlenka international, opět pořádala Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola Opava. Zúčastnilo se jí 13 žáků oboru cukrář ze sedmi středních škol zřizovaných Moravskoslezským krajem. Budoucí cukráři a cukrářky soutěžili v pódiovém vystoupení, během kterého museli v časovém limitu zhotovit výrobek obsahující med a ovoce.

„Soutěžící připravili opravdu lahodné dezerty, které překvapily náročnou porotu. Ta měla těžké rozhodování, úroveň všech byla vysoká. Dokazuje to, že budoucí cukráři a cukrářky jsou opravdu šikovní. Jsem si jist, že jakmile školu dokončí, nebudou mít problém najít si práci a uplatnit se ve svém oboru. Ostatně potvrdili to i představitelé společnosti Marlenka international, která má zájem o talentované a pracovité zaměstnance a nové inspirující kolegy,“ řekl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Protože vítěz může být jen jeden, soutěžní komise rozhodla, že nejlepší dezerty letošního ročníku Marlenka Cupu připravila Zuzana Slížová z Albrechtovy střední školy v Českém Těšína. Skvěle (4. místo) se umístil i jediný muž v soutěži  - Vladislav Hojstrič ze stejné střední školy jako vítězka. Na druhém místě skončila Alena Matulová ze Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek. Třetí příčka patří Tereze Wálkové z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm.

Diplom, dárkový poukaz s finančním ohodnocením od společnosti Marlenka a dárkovou tašku od Moravskoslezského kraje získali i další účastníci soutěže: Eliška Rašková a Ester Papadimitriu ze Střední školy techniky a služeb Karviná, Tina Takáčová z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm, Natálie Mazurová a Eliška Holešová ze Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy Opava, Veronika Nevrlá a Eliška Šeděnková ze Střední školy prof. Zdeňka Matějčka Ostrava-Poruba, Vendula Slavická a Petra Mikulová ze Střední školy společného stravování Ostrava-Hrabůvka.

Novinkou 3. ročníku bylo zařazení soutěže pod patronaci Asociaci kuchařů a cukrářů ČR a možnost sledovat soutěž v přímém přenosu přes školní webové stránky.

Redakce Ostrava Online

Marlenka Cup 2018?
Marlenka Cup 2018?
Marlenka Cup 2018?
Marlenka Cup 2018?
Marlenka Cup 2018?
Marlenka Cup 2018?
 

« zpět do rubriky