Kateřinický trail přilákal téměř tři stovky běžců

Pondělí, 16. 10. 2017, 11:38 - KATEŘINICE - Kateřinického trailu, který se konal v neděli v Kateřinicích u Příbora na Novojičínsku, se zúčastnilo na 280 závodníků. Nejstarší závodnici bylo 66 let, té nejmladší naopak sotva dva roky. Trail je určen ženám, mužům, ale i dětem všech věkových kategorií, kteří mají rádi pohyb v hezké přírodě. Díky krásnému slunnému počasí si závod maximálně užili nejen závodníci, ale i fandící diváci. Pořadatelem trailu je obec Kateřinice a Sdružení měst a obcí povodí Ondřejnice.

Závod je rozdělen do 13 kategorií podle věku a délky běžecké trati. Rozhodující pro zařazení do kategorie je věk účastníka v den závodu.

Děti měly na výběr z tratí o délce 600 a 1200 metrů, dospělé čekaly náročnější tratě na 5750 a 11 500 metrů. Kateřinický trail je určen všem, kdo mají rádi pohyb v přírodě, kde se střídá členitost terénu. Letošního ročníku se aktivně zúčastnilo na 280 závodníků, i když registrovaných bylo původně mnohem víc. Zatímco nejstarší účastnici bylo 66 let, nejmladší sotva dva roky.

Kromě běžců z nejrůznějších koutů Moravskoslezského kraje se trailu účastnili i závodnici z Brna, Plzně či dokonce až z Prahy. Nejlepší závodníci byli oceněni medailemi, diplomy, finančními a věcnými cenami. Po závodu proběhla tombola všech startovních čísel účastníků závodu, a mnozí si tak kromě dobrého pocitu ze super závodu domů odnášeli i zajímavou věcnou cenu. Prosluněnou sportem nabitou nedělí slovem provázel zkušený moderátor Jaroslav Obsadný.

„Věřím, že i když se letos díky krásnému slunnému počasí závodníci nemuseli brodit kluzkým terénem, a nečekaly tak na ně na trati žádné větší přírodní nástrahy či záludnosti, které by museli překonávat, všichni si závod maximálně užili a byli spokojení. Všem účastníkům – ať už aktivním běžcům nebo povzbuzujícímu publiku – moc za všechny organizátory děkuji a těším se s nimi na viděnou na dalším ročníku trailu. Už nyní mohu prozradit, že pro závodníky pro příští ročník opět připravujeme další novinky a vylepšení, takže se mají na co těšit,“ láká na závěr na další ročník Kateřinického trailu ředitel závodu Zdeněk Borkovec.

redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky