Karolina Oktobeerfest nabídne hudební hvězdy i pivní unikáty

Pátek, 29. 9. 2017, 15:18 - OSTRAVA - Termín 13. - 14. října už mají dlouho poznačený všichni, kdo rádi objevují nové značky a typy piva. V polovině října se totiž u obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina uskuteční oblíbený festival Oktobeerfest. I letos se ho zúčastní přes čtyřicet pivovarů a mini i mikropivovarů, většinou z Moravskoslezského kraje.

Pro očekávaných až 60 tisíc návštěvníků budou připraveny vedle pivních také hudební klenoty - na velkém pódiu se v pátek vystřídají kapely jako Mandrage, Alkehol nebo Thom Artway. V sobotu se návštěvníci mohou těšit na Monkey Business, Jakuba Děkana, Memphis, Queenie – Queen tribute band či Easy Steps, divokou kartu velké letní soutěže s Muzikerem. Vstup je jako obvykle zdarma a průvodcem dvoudenním programem bude Lumír Mořkovský. Slavnostním vrcholem festivalu bude v sobotu 14. října od 21:00 ohňostroj.

"Máme velkou radost, že se nám na akci vracejí velké i malé pivovary. V Oktobeerfestu vidí příležitost, jak oslovit značné množství lidí, a zároveň se potkat s dalšími pivovarníky. I široká veřejnost se o různé typologii piv může dozvědět množství informací, srovnat je a ihned i ověřit. To Oktobeerfest odlišuje od obvyklých pivních slavností," uvažuje marketingový manažer OC Forum Nová Karolina Tomáš Lučan.

Stejně jako v loňském roce na náměstí Biskupa Bruna mezi OC Forum Nová Karolina a Trojhalí vyrostou velkokapacitní vyhřívané stany. Přibudou další, i krytá, místa na sezení. Nabídka pivních speciálů i zavedených značek bude proložena pestrou nabídkou street-foodové i tradiční české gastronomie, která k pivu neodmyslitelně patří. Objeví se mezi nimi také catereři, kteří se před několika dny blýskli na velmi úspěšném Burger festu nebo nájemci z vyhledávaného food-courtu z OC Forum Nová Karolina. Zajímavostí bude Škola čepování pivovaru Radegast. Zde si budou moci zájemci vyzkoušet, jak správně pivo načepovat a docílit vyladěné chuti.

Rozvoj pivovarnictví v České republice doloží stále pestřejší nabídka v pivních stáncích. Vedle oblíbených ležáků a speciálů se mohou návštěvníci těšit na ochucená piva, cidery, limitované várky, nealko pivo nebo naprosté unikáty. Vloni takto vzbudila nadšení například značka Nachmelená opice.

Už předchozí ročník ukázal, že Oktobeerfest přerostl v městské pivní slavnosti, oslovující všechny generace. Návštěvníci navíc oceňují propojení s OC Forum, kde mají rodiče s dětmi k dispozici pouťové atrakce, prolézačky, trampolíny a zábavný program včetně soutěží. S posíleným provozem počítá také dětský koutek Chachárek uvnitř centra.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky