Jeden z nejlepších matematiků chodí do školy na Jihu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Pátek, 15. 6. 2018, 8:25 -

OSTRAVA - Skvělého úspěchu v soutěži Matematický klokan dosáhl Martin Přikryl, žák páté třídy Základní školy B. Dvorského 1. V testu dosáhl plného počtu bodů (120) a dostal se tak mezi absolutně nejlepší soutěžící v celé České republice.

Martin je fajn kluk, pro kluky i holky dobrý kamarád,“ popisuje svého žáka třídní učitelka Lenka Šnapková. „Vyniká nejen v matematice, ale má skvělý přehled i v humanitních oborech a rád čte, v současné době například Shakespeara. Martin má rád výzvy, rád soutěží, ale vždycky hraje fair, to se mi na něm líbí,“ nešetří chválou paní učitelka.

Pro školu je to historický úspěch, rád bych poděkoval jak Martinovi, tak paní třídní učitelce Šnapkové za tuto skvělou reprezentaci jak školy, tak celého obvodu“ uvedl ředitel ZŠ B. Dvorského Miloš Kosík.

Matematický klokan je mezinárodně koordinovaná soutěž, jejíž 1. ročník se konal v roce 1991 ve Francii, u nás se soutěží od roku 1995. Pořadatelem Klokana v ČR je Jednota českých matematiků a fyziků ve spolupráci s Katedrou matematiky PdF UP a Katedrou algebry a geometrie PřF UP v Olomouci, kde se také vyhodnocují výsledky za celou Českou republiku.

 Redakce Ostrava Online



Martin Přikryl
Martin Přikryl
 

« zpět do rubriky