„Já můžu a dokážu!”, říkají hrdě děti ze Základní školy MONTE

ZŠ MONTE
ZŠ MONTE
Pondělí, 12. 3. 2018, 10:47 -

Základní škola MONTE v Ostravě znovu poutá pozornost zvědavých dětí i rodičů. Kromě aplikace prvků alternativní pedagogiky se od ostatních škol liší netradičním časem začátků vyučování přes jeho organizaci, kapacitu tříd až po práci v projektech. Nově žákům zpříjemňuje a zefektivňuje učení interaktivní tabule, která posouvá pobyt ve škole mezi jejich nejoblíbenější části dne. V dubnu proběhnou zápisy do první třídy.

Od Vánoc pomáhá malým žáčkům, kteří navštěvují Základní školu MONTE v Ostravě-Hulvákách, nová interaktivní tabule. S její pomocí se učení stává nejen zábavnějším, ale nesmírně efektivním. Velká obrazovka tvoří multimediální centrum třídy a nabízí širokou škálu možností. Děti si pomocí ní procvičují angličtinu, učí se psát, řeší nejrůznější úkoly, a díky multidotykovým schopnostem mohou pracovat týmově na projektech. „Tabuli lze ovládat z počítače nebo prostřednictvím mobilního telefonu, takže se jedná o opravdu moderní nástroj při výuce. Děti, které dnes s technologiemi vyrůstají, jsou z ní nadšené. Učení se neskutečně zrychlilo”, říká učitelka Petra Jelínková. Podobnou menší obrazovku využívají děti v Mateřské škole MONTE v hodinách angličtiny.

Základní škola MONTE s prvky Montessori pedagogiky chystá zápisy do první třídy, a při té příležitosti spustila podpůrné webové stránky. „Chceme rodičům poskytnout co nejvíce informací o způsobu výuky u nás přehledně a na jednom místě”, vysvětluje ředitelka školy Marie Švrčková. Na webu www.monteostrava.cz se maminky a tatínci dozví, že každé vyučování na škole MONTE začíná netradičně v 8:30, malí žáci pak přichází vyspaní a rodičům odpadá ranní stres. Školáci pracují v projektech a nejsou svazování zažitými třičtvrtěhodinovými bloky. Výuka angličtiny probíhá bez českého překladu. Žáci díky tomu přejmou slovní zásobu rychleji a efektivněji. A díky malému počtu dětí ve třídě zůstává daleko větší prostor pro individuální potřeby každého malého studenta i víc času pro praktické ukázky a nejrůznější pokusy.

Zápisy pro školní rok 2018/2019 proběhnou v budově Základní školy MONTE v Ostravě-Hulvákách 5. a 12. dubna. Termín si mohou rodiče domluvit telefonicky na čísle 739 527 100 nebo mailem na adrese info@montessoriostrava.cz.

Mateřská a základní škola MONTE je členem pětiúrovňového konceptu vzdělávání Akademické aliance. Tu tvoří skupina škol, které zajišťují vzdělání od útlého věku až po stáří.

« zpět do rubriky