Hygienici hlídají kvalitu vody ke koupání ve volné přírodě

foto: Odběr vzorků na VN Budišov nad Budišovkou (zdroj KHS MSK)
foto: Odběr vzorků na VN Budišov nad Budišovkou (zdroj KHS MSK)
Sobota, 24. 6. 2017, 8:58 - OSTRAVA - S příchodem slunečného a teplého počasí stoupá zájem lidí o koupání ve volné přírodě. Opakované kontroly kvality vody na jednotlivých koupacích místech, prováděné krajskými hygieniky, prokazují vyhovující kvalitu vody v nádržích, s výjimkou nádrže v Brušperku na Frýdecko - Místecku, kde přetrvává riziko onemocnění cerkáriovou dermatitidou.

V tomto týdnu byla zkoumána voda na 12 koupacích místech na Opavsku, Bruntálsku a v Karviné.

Jedná se o tři koupací místa vodní nádrže Slezská Harta, rybníky Tvrdkov, Edrovice a Bohušov, lom Svobodné Heřmanice, nádrž v Budišově nad Budišovkou, Stříbrné jezero a tři koupací místa Těrlické přehrady.

Aktuálními rozbory nebyly zjištěny žádné významnější změny. Koncem minulého týdne byla provozovatelem ověřena kvalita vody v přírodním koupališti v Ostravě – Porubě, kde je bazén pro plavce bez úpravy vody. Výsledky laboratorních analýz prokázaly i zde vyhovující kvalitu vody.

Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž k dispozici informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

redakce Ostrava Online

« zpět do rubriky