Huisman vyrobil nejdelší hydraulický válec měřící téměř 20 metrů

Čtvrtek, 22. 9. 2016, 9:57 - SVIADNOV - Odborníci z českého Huismanu vyrobili nejdelší hydraulický válec v historii celé skupiny Huisman. Válec je 19,2 metrů dlouhý a bude umístěný na unikátní vrtné věži Huisman Innovation Tower (HIT) v nizozemském Schiedamu. Letos již ve Sviadnově vyrobili přes 100 hydraulických válců a příští rok očekávají další nárůst výroby až na několik set kusů.

Hydraulický válec byl vyrobený přímo pro 90 metrů vysokou testovací vrtnou věž Huisman Innovation Tower. Zařízení se nachází na nábřeží u výrobního závodu Huismanu v nizozemském Schiedamu. Vrtná věž bude sloužit pro testování a vývoj zařízení pro provádění vrtů, k prezentaci zákazníkům Huismanu a k výcviku operátorů těchto zařízení.

Vrtné věže se obvykle instalují na speciálních plavidlech, které operují na moři. „Hydraulický válec je součástí systému vrtné věže a funguje vlastně jako velká pružina, která kompenzuje pohyby lodi, vznikající vlivem vlnění mořské hladiny, a tím i celé vrtné věže. Hydraulické válce se používají i pro manipulaci v různých strojních zařízeních, jako jsou jeřáby, stavební technika, lisy atd.,“ říká Petr Herrmann, Inženýr hydrauliky společnosti Huisman.

Nejdelší vyrobený hydraulický válec v historii celé skupiny Husman měří v zasunutém stavu na délku 19, 2 metrů, délka ve vysunutém stavu je dokonce 34,5 metrů, váží 10 tun a jeho průměr je 42 centimetrů. Je složený z 50 částí. Standardní hydraulické válce, které se ve Sviadnově vyrábějí, mají na délku přibližně 4 až 6 metrů a průměr 40 až 45 centimetrů, ve výjimečných případech až 65 centimetrů.

Základní koncept výroby nejdelšího hydraulického válce vznikal u nizozemských kolegů v Schiedamu. Přípravu detailního designu, pevnostní výpočty, zpracování výrobní dokumentace a výrobu již měli na starosti zaměstnanci českého Huismanu ve Sviadnově. Produkce hydraulických válců je doplňkovou položkou ve výrobním portfoliu Huismanu ve Sviadnově, do kterého hlavně patří vrtné soupravy, pozemní a námořní jeřáby, pokládkové systémy a zařízení pro zábavní průmysl.



redakce Ostrava Online

 

« zpět do rubriky