Hasiči zasahovali u třech požárů. Fotogalerie

Pátek, 26. 2. 2016, 14:34 - OSTRAVA - Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek brzy ráno v Městě Albrechtice, místní části Hynčice, u požáru nákladního automobilu MAN s hydraulickou rukou, který začal hořet při nakládce dřevěné kulatiny. Požár, za který může technická závada, se obešel bez zranění, předběžná škoda byla odhadnuta na půl milionu korun.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v pátek krátce před půl šestou ráno. Řidič při nakládání kulatiny ucítil kouř a při kontrole uviděl plameny v místě alternátoru. Zavolal hasiče a sám zkoušel hasit vodou z plastové lahve a jedním přenosným hasicím přístrojem.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu už za deset minut, dohašování jim zabralo delší dobu.

V Ostravě-Přívoze začal v pátek ráno hořet za jízdy Sokolskou ulicí malotraktor s radlicí – sypač soli. Oheň hasiči dostali pod kontrolu za tři minuty, uhašeno měli také za tři minuty. Pak malotraktor s příslušenstvím naložili na vozidlo odtahové služby. Předběžná škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření. Bez zranění.

Zřejmě někdy v posledních dnech hořelo uvnitř rekreační chalupy v Petrovicích na Bruntálsku. Po spotřebování kyslíku v místnosti plameny uhasly. Majitel byl naposledy na chatě minulý týden, požár zjistil až při návratu. Předběžnou škodu odhadl na 400 tisíc korun. Na místě byl pouze vyšetřovatel požárů, jednotky hasiči zde nezasahovali. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje. 

redakce Ostrava Online

 

 

« zpět do rubriky